Nyheter

2019-01-12 20:00:00

Nu är det slut med helger och semestrar! Äntligen börjar vi vår Gröna Rehab-verksamhet igen. Det blir väldigt trevligt och spännade att möta våra deltagare igen,  och välkomna nya. Vi hoppas så klart på kyla och snö så vi kan åka släde och spark som förra året - men oavsett det så är det ju faktiskt ganska vackert som det är också. Magiskt med dimman och solen över sjön och alla vackra gråskalor. Det bästa är att hitta det mysiga och att försöka gilla läget!
En konstig sak som är lätt att gilla är att vi fått gässlingar mitt i vintern! Är tiden ur led? Häromdagen kläckte vår Gåsa-Lisa (idag omdöpt till Snövit ;) SJU små ursöta dunbollar som nu får leva sin barndom inne under värmelampor.  Det är konstigt men passar bra för nu har vi något nytt att mysa med när deltagarna återvänder.

Som sagt - vi välkomnar gamla och nya deltagare men också nya vårdcetraler och andra intresserade till vår verksamhet på Kärramosse gård!

2018-12-19 22:00:00

Nu är det juluppehåll i vår Gröna-rehabverksamhet! Idag hade vi julfest för både nuvarande och tidigare deltagare. Så gott att träffa alla och känna den goda stämningen. Och maten - en fantastisk mix av traditionellt och internationellt. Mums!!
Och årets ulltomtar (och en ullhäst) paraderade i trappan innan det var dags för dem att skiljas åt och bli hustomtar på var sitt håll. Lika fina och personliga varje år.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi alla ❤️

När vi drar igång igen 14/1 är det med vår nya medarbetare Elin Debora som rycker in när Kajsa ska vara ledig. Välkommen Elin! Och välkommen tillbaka alla deltagare och remitterande vårdcentraler!

2018-10-29 22:00:00

Vi har haft härliga höstdagar i vår gröna rehab den senaste tiden! Vi har njutit av höstens vackra färger i skog och mark. Vi har både vandrat och ridit. Några gånger har vi ridit upp till en utsiktsplats och en dag letade vi svamp och hälsade på hästarna i hagen. En riktigt vacker dag tog vi oss till bokskogen och hade med lunchpicnic. Vi satt på en fallen stock med fårskinn på och åt jättegoda piroger fyllda med mangold och annat gott. Vi har det bra! 

2018-10-11 21:00:00

Borås tidning har uppmärksammat vår verksamhet - lite pga av att jag, Gill, är född och uppvuxen i Borås. Roligt!

Här kommer länken till artikeln https://etidning.bt.se/shared/article/gill-vardar-sjuka-pa-landet/v2xc7Jo6

2018-10-11 21:00:00

Så mysigt det är när hösten kommer! Oktober är en så vacker månad, vilka färger och vilken luft. Aldrig doftar skogen så gott som nu.

Vi har gjort många mysiga saker de sista veckorna - vi har kört en lång tur i par med Stella och Olga och den stora vagnen där vi fick plats hela gänget. En deltagare tog så vackra bilder från vår färd längs Skärsjön.

En regnig dag gjorde vi korv, av gårdens lammfärs, som vi sedan grillade och åt i växthuset. En annan dag syrade vi grönsaker. Vi har också haft några deltagare som avslutat sin rehabperiod i dagarna och gjort färdigt sina ulltomtar. Tomteparad i trappan innan de skildes åt. 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.